Home Quiz English Active and Passive Voice Questions for Defence : 2 June 2019

Active and Passive Voice Questions for Defence : 2 June 2019

856
0

Dear Students, DefencePrep is providing you all with Active and Passive Voice Questions for English Language Quiz for Defence Exams.

The Active and Passive Voice Questions asked in this section are complex and comparatively difficult but once attempted with high accuracy, can fetch you full marks in this section.

Practice Active and Passive Voice Questions on a daily basis helps one dive into the core concepts of a subject and thus, help her perform to the best of her ability in the real examinations. So, attempt the daily quizzes being provided by DefencePrep and score to the maximum in English Language Section of all sorts of defence examinations.

English Quizzes

प्रिय छात्रों, DefencePrep आपको रक्षा परीक्षा के लिए Active and Passive Voice Questions अंग्रेजी भाषा प्रश्नोत्तरी प्रदान कर रहा है।

इस Active and Passive Voice Questions खंड में पूछे गए प्रश्न जटिल और तुलनात्मक रूप से कठिन हैं, लेकिन एक बार उच्च सटीकता के साथ प्रयास करने पर, आप इस अनुभाग में पूर्ण अंक प्राप्त कर सकते हैं।

दैनिक आधार पर Active and Passive Voice Questions अभ्यास करें किसी विषय की मुख्य अवधारणाओं में गोता लगाएँ और इस प्रकार, उसे वास्तविक परीक्षाओं में अपनी क्षमता का सर्वश्रेष्ठ प्रदर्शन करने में मदद करें। इसलिए, DefencePrep द्वारा प्रदान की जा रही दैनिक क्विज़ का प्रयास करें और सभी प्रकार की रक्षा परीक्षाओं के अंग्रेजी भाषा अनुभाग में अधिकतम स्कोर करें।

Active and Passive Voice Questions

Directions: Choose which option is correct.

1. Sudha ate a mango
A. Sudha has eaten a mango.
B. A mango is eaten by Sudha.
C. A mango was eaten by Sudha.
D. A mango eaten by Sudha.

View Answer
Ans.(C)

2. They are making fun of him.
A. He is being made fun of by them.
B. He was being made fun of by them.
C. They are being made fun of by him.
D. He is making fun of by them.

View Answer
Ans.(A)

3. Try it again.
A. Let it again be tried.
B. It will be tried again.
C. Let it be tried by again.
D. Let it be tried again.

View Answer
Ans.(C)

4. Close the door.
A. Let the door be closed.
B. Let the door be closed by you.
C. Will you please close the door.
D. The door is to be closed by you.

View Answer
Ans.(A)

5. They put up a brave fight.
A. A brave fight was put up by them.
B. A brave fight has been put up by them.
C. A brave fight was put up by them.
D. A fight by them was put up bravely.

View Answer
Ans.(C)

6. Who sang a sweet song?
A. By whom a sweet song is being sung?
B. By whom a sweet song was sung?
C. By a sweet song who was sung?
D. By whom was sung a sweet song?

View Answer
Ans.(D)

7. The enemy defeated the army.
A. The army defeated by the enemy.
B. The army has been defeated by the enemy.
C. The army defeated was by the enemy.
D. The army was defeated by the enemy.

View Answer
Ans.(D)

8. I have mended the pencil.
A. The pencil has been mended by I.
B. The pencil has been mended by me.
C. The pencil was mended by me.
D. The pencil mended was by me.

View Answer
Ans.(B)

9. I am riding a horse.
A. A horse is being ridden by me.
B. A horse is being ridden by I.
C. A horse is ridden by me.
D. A horse is being riding by me.

View Answer
Ans.(A)

10. Bring me a glass of water.
A. You are requested to kindly bring me a glass of water.
B. You are requested for a glass of water.
C. A glass of water may please be brought for me.
D. You are requested to kindly a glass of water.

View Answer
Ans.(C)

Practice More English Questions
1. English Language Quiz for Defence Exams
2. English Language Questions
3. Vocabulary for Defence Exams

We upload Important and useful questions on Daily basis, so all you have to do is subscribe to our Notification Prompt so that you keep getting our updates duly.

Dear students, if you have any questions, you can tell us by commenting on the comment box. We will give you the correct answer to your questions. You can also give advice on your behalf and you can share this post to your friends via Whatsapp, Facebook, Twitter Share so that more students get to know our efforts for you, thank you!

हम डेली नए परीक्षा उपयोगी Questions अपलोड करते हैं, इसलिए आप सभी से यही अनुरोध है कि आप हमारे Notification prompt को सब्सक्राइब कर लें ताकि आपको हमारे अपडेट विधिवत रूप से मिलते रहें |

प्रिय छात्रो, अगर आपका कोई भी सवाल हो तो Comment Box मे आप हमे Comment करके बता सकते हो हम आपको आपके सवालो का सही जवाब जरुर देंगे आप अपनी तरफ से सुजाव भी दे सकते हैं और आप अपने दोस्तों को Whatsapp, Facebook, Twitter के जरिये शेयर कीजिए ताकि और भी Students को ज्ञान मिल पाए, धन्यवाद्!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here