Home Quiz English English Language Quiz : 13 February 2020

English Language Quiz : 13 February 2020

269
2

Many of you have been practicing a lot for your upcoming exams. Thus, to give you a head start we thought of helping you by bringing out daily English Language quiz on NDA, Navy and various other defence exams, that will help you boost up your preparation a lot more. Moreover, this quiz contains expected questions which match the Exam Pattern of most of the Defence Job Exams. Today’s Quiz is based on Important English Language Questions. Make sure to attempt this Important English Language Quiz 13 February 2020 based on Important English Language Mix Questions and check your preparation level.

English Language Questions for Air Force Y Group 2020 Exam

Directions (1-3) read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘No Error’

1. Rohan is (a)/ the best boy who always (b)/ respect the teacher (c) / No error (d)

2. He will do what (a)/ his father (b)/ will say (c)/ No error (d)

3. It is me (a)/ who want to(b)/ negotiation with you(c)/ No error (d)

Directions (4-6) in each of the following question, out of the given alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the italicized word printed in the bold in the sentence. 

4. Profuse
a. Intense
b. concentrated
c. abundant
d. careless

5. Accomplice
a. Adviser
b. abettor
c. accused
d. subordinate

6. Infirmity
a. Lack of firmness
b. feebleness
c. fickleness
d. indolence

Directions (7 to 9) in each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which is nearest to the opposite in meaning of the given word.

7. Deficit
a. Superflous
b. Explicit
c. Implicit
d. Surplus

8. Sloppy
a. Gullible
b. robust
c. inappropriate
d. meticulous

9. Exalt
a. Simplify
b. Depriciate
c. Glorify
d. Ennoble

Direction: In the following question, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words sentence

10. One who sacrifices his life for cause
a. Soldier
b. patriot
c. Revolutionary
d. Martyr

Answers

  1. c
  2. c
  3. a
  4. c
  5. b
  6. b
  7. d
  8. d
  9. b
  10. c

हम डेली नए परीक्षा उपयोगी Questions अपलोड करते हैं, इसलिए आप सभी से यही अनुरोध है कि आप हमारे Notification prompt को सब्सक्राइब कर लें ताकि आपको हमारे अपडेट विधिवत रूप से मिलते रहें |

Please join Our Telegram Channel

प्रिय छात्रो, अगर आपका कोई भी सवाल हो तो Comment Box मे आप हमे Comment करके बता सकते हो हम आपको आपके सवालो का सही जवाब जरुर देंगे आप अपनी तरफ से सुजाव भी दे सकते हैं और आप अपने दोस्तों को Whatsapp, Facebook, Twitter के जरिये शेयर कीजिए ताकि और भी Students को ज्ञान मिल पाए, धन्यवाद्

 

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here