Home Quiz English English Language Quiz : 14 February 2020

English Language Quiz : 14 February 2020

252
0

Many of you have been practicing a lot for your upcoming exams. Thus, to give you a head start we thought of helping you by bringing out daily English Language quiz on NDA, Navy and various other defence exams, that will help you boost up your preparation a lot more. Moreover, this quiz contains expected questions which match the Exam Pattern of most of the Defence Job Exams. Today’s Quiz is based on Important English Language Questions. Make sure to attempt this Important English Language Quiz 14 February 2020 based on Important English Language Mix Questions and check your preparation level.

English Language Questions for Air Force X Group 2020 Exam

Directions : In each of the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words sentence

1. One who hates mankind.
a. Pessimist
b. Cruel
c. Inhuman
d. Misanthrope

2. Elderly women in charge of a girl on social occasions
a. Spinster
b. Matron
c. Chaperon
d. Chandler

Directions (3 to 5) In each of the following questions, an idiomatic expression / a proverb has been given, followed by some alternatives. Choose the one which best expresses the meaning of the given idiom/proverb.

3. To lose face
a. To look angry
b. To be humiliated
c. To be helpless
d. To look vacant

4. To turn the other check
a. To sulk and suffer
b. To response to violence with violence
c. To respond to violence with non-violence
d. To be indifferent to peace overtures

5. To give chapter and verse for a thing
a. To produce the proof of something
b. To eulogize the qualities of a thing
c. To make publicity of a thing
d. To attach artificial value to a thing

Directions (6 to 8) in each of the following questions, the sentence has a blank space and four words labelled a, b, c and d are given after the sentence. Select whichever word you consider appropriate for the blank space as your answer.

6. I shall take revenge _______ you.
a. At
b. On
c. With
d. From

7. She _______ the two candles in one breathe.
a. Put down
b. put up in
c. put away
d. put out

8. He did not go _______ the whole book before giving hi opinion about it.
a. through
b. into
c. over
d. with

Directions (9 to 10) in each of the following questions, a part of the sentence are italicized. Below each sentence are given some possible substitutions for the italicized part. If one of them is better than the italicized part, indicate your response against the corresponding letter. If none of them improved the sentence, indicate ‘No improvement’ in your answer.

9. It is most unique piece of art.
a. A unique
b. The most unique
c. an unique
d. No improvement

10. When he went to see my friend, I found that he was gone out.
a. Has gone
b. had been going
c. had gone
d. No improvement


Answers
1. A
2. B
3. B
4. C
5. A
6. B
7. D
8. A
9. A
10. C

You may also like to read:
1. English Language Questions for Air Force Y Group Exam 2020

हम डेली नए परीक्षा उपयोगी Questions अपलोड करते हैं, इसलिए आप सभी से यही अनुरोध है कि आप हमारे Notification prompt को सब्सक्राइब कर लें ताकि आपको हमारे अपडेट विधिवत रूप से मिलते रहें |

Please join Our Telegram Channel

प्रिय छात्रो, अगर आपका कोई भी सवाल हो तो Comment Box मे आप हमे Comment करके बता सकते हो हम आपको आपके सवालो का सही जवाब जरुर देंगे आप अपनी तरफ से सुजाव भी दे सकते हैं और आप अपने दोस्तों को Whatsapp, Facebook, Twitter के जरिये शेयर कीजिए ताकि और भी Students को ज्ञान मिल पाए, धन्यवाद्

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here